velkommen til SØRSTATENE

Vi har gleden av å tilby en feiende flott tur til de ikoniske sørstatene! 14 dager fullspekket med opplevelser av alle slag – historie, mat, severdigheter og musikk! Her er noe av det du får oppleve:

 

• Orlando

• Kennedy Space Center
• St. Augustine

• Savannah

• Magnolia Plantation & Boone Hall

• Charleston

• Atlanta

• Nashville & Johnny Cash

• Nashville & RCA Studio B

• Graceland & Memphis

• Bill Clinton-museet, Miracle Farms & Texarkana

• Fort Worth Stockyards

• Dallas & Southfork Ranch

• Austin

 

 

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

ANKOMST ORLANDO

Vi besøker fargerike Universal BoardWalk, «en landsby på vannet». Den 400 meter lange promenaden er bygd i samme stil som promenadene i USAs kystbyer på begynnelsen av 1900-tallet. Her ligger berømte restauranter og artige butikker på rekke og rad, og det blir tid på egen hånd til å nyte en deilig lunsj.

Måltider inkl. i utflukten: middag

 

 

KENNEDY Space Center

John F. Kennedy drømte lenge om å få et menneske opp på månen, men ble dessverre drept før dette ble en realitet i 1969. Kennedy Space Center drives av NASA og er et museum med haugevis av interessante utstillinger og severdig­heter, bl.a. måneraketten Saturn, romfergen Atlantis og en flere millioner år gammel månestein.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj & middag

 

 

St. Augustine

Spanskinspirerte St. Augustine er regnet som den eldste byen i USA. Det historiske bysenteret kan skilte med koselige gågater og særegne butikker, og vi får tid på egen hånd til å ta inn den spanske atmosfæren. Vi tar turen inn på fortet San Marcos og får høre om krigen mellom britene og spanjolene, en viktig epoke i Amerikas historie. Fortet kan også by på flott utsikt over Matanzaselva og Atlanterhavet.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj & middag

 

Savannah

Opplev over 280 års historie i denne ærverdige byen om bord på en gammeldags trolley. Vi kjører under digre eiketrær med spansk mose, mens vi beundrer de mange viktorianske og koloniale husene og kirkene. Etter lunsj blir det et idyllisk cruise på en tradisjonell elvebåt. På kvelden blir det middag på egen hånd i et av byens livligste områder, og guiden er selvfølgelig behjelpelig med anbefaling av restauranter. Savannah kan by på det meste og blir fort mange turisters nye favorittby!

Måltider inkl. i utflukten: lunsj

 

Magnolia Plantation & Boone Hall

Ingen tur til sørstatene er komplett uten et plantasjebesøk! Vi drar til Amerikas ­eldste funge­rende plantasje, Boone Hall fra 1681, som har blitt brukt i en rekke filmer og TV-serier. Her får vi omvisning, og ser hvordan slavene bodde og levde mens de arbeidet for de rike eierne. Etter lunsj går ferden videre til Magnolia Plantation. Her får vi innblikk i gullah-­kulturen, og får tid på egen hånd til å vandre rundt i det fantastiske land­skapet. Men obs obs! Her kan man observere alli­gator! Kanskje får du se alligatoren «Ole», oppkalt etter Nytt & Nyttig-sjefen?

Måltider inkl. i utflukten: lunsj & middag

 

Charleston

Ved kysten av South Carolina ligger nydelige Charleston, som vi skal få bli kjent med både fra bussen vår, til fots og med hest og vogn. I likhet med Savannah har også Charleston flere gater og områder som rett og slett er for små og intime for enkelte kjøretøy. Vi får høre om borgekrigshistorien, da dette er byen hvor denne blodige konflikten startet ute på Fort Sumter i 1861. Vi får se byens store markedsområde og dens lange handlegate, og det blir også tid på egen hånd til å utforske Charleston nærmere. Hva med et besøk til slavemuseet eller Rainbow Row, byens mest fargerike gate?

Måltider inkl. i utflukten: lunsj & middag

 

Atlanta

Vi setter kursen mot OL-byen Atlanta, også kjent for å være hjembyen til Coca Cola og nyhetskanalen CNN. I Atlanta skal vi besøke et av verdens største akvarier! Her kan man bl.a. se enorme hvalhaier, pingviner, delfiner og sjøløver. Like i nærheten av akvariet ligger Centennial Olympic Park, hvor OL-ringene fra sommer-OL i 1996 står. Om kvelden spiser vi middag sammen på byens eldste pub.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj & middag

 

NASHVILLE & JOHNNY CASH

Vi vender nesen mot Nashville, hovedstad og største by i staten Tennessee. Her besøker vi bl.a. Johnny Cash-museet, hvor vi får lære mer om «The Man in Black». Vi runder av kvelden med en felles middag og live musikk på en av byens mange stemningsfulle restauranter.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj & middag

 

NASHVILLE & RCA STUDIO B

Denne dagen er virkelig en musikkelskers drøm! Vi starter med et besøk på selveste RCA Studio B, som har en uslåelig historie med store begivenheter fra musikkens verden. Vi får høre gripende fortellinger, og hvem vet, kanskje til og med spille inn vår egen låt? Dypdykket i Nashvilles kultur fortsetter med en tur til gigantiske Country Music Hall of Fame, tilegnet kvinner og menn som har laget episke countrymusikk-øyeblikk. På berømte Wildhorse Saloon skal vi spise lunsj, og kanskje blir du også med ut på gulvet for linedance? Opplevelsene står i kø! Vi avslutter denne fantastiske dagen med en god middag sammen.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj & middag

 

 

GRACELAND & MEMPHIS

I løpet av de neste to dagene skal vi stifte bedre bekjentskap med Memphis og Elvis’ Graceland. I Memphis skal vi besøke legendariske Sun Studio, stedet hvor «The King of Rock ‘N’ Roll» ble oppdaget. Her får vi se artistenes instrumenter og høre historien om bl.a. The Million Dollar Quartet og sekretæren som kan ta æren for å ha oppdaget Elvis. Vi får tid til å vandre i berømte Beale Street, som har spilt en vesentlig rolle i bluesmusikkens historie.

Når man først er i Tennessee, så MÅ man innom Elvis’ hjem, Graceland. Mange kaller reisen sin hi for en «pilegrimsreise», da dette er en drøm for millioner av Elvis-fans! Her blir man tatt imot i et besøkssenter med museum og flere suvenirbutikker. Vi tar også en tur over veien for å besøke hans faktiske hjem. Huset er i dag eid av Lisa Marie Presley og inneholder fortsatt originale møbler, kunst og personlige gjenstander. Vi får god tid til å drømme oss bort i Elvis’ verden, og dette blir nok et høydepunkt for mange!

 

 

Måltider inkl. i utflukten: 2 lunsjer & 1 middag

 

BILL CLINTON-MUSEET, MIRACLE FARM & TEXARKANA

Arkansas er en stat som ofte blir oversett, men «Den naturlige staten» har overraskende mye å by på, både av sjarm, historie og attraksjoner. Det er også det eneste stedet i Nord-Amerika hvor det er blitt funnet diamanter! Hillary og Bill Clinton bodde i Arkansas da sistnevnte var guvernør før han ble president. I byen Little Rock ligger hans digre museum, hvor vi får høre om hans liv, hans politiske karriere og opp- og nedturer. Vi får se mange av hans eiendeler og kan få sitte i hans presidentstol i en eksakt kopi av «Det ovale kontor». Bill Clinton er selv ofte innom her og er utrolig stolt over alt det de frivillige arbeiderne får til.

Miracle Farm er en sjarmerende gård som ligger i byen Hope. Daniels-familien åpner sitt hjem for oss og inviterer oss med på en morsom «hayride», hvor vi sitter på høyballer i en vogn som blir dratt av en traktor. Vi blir servert deilig sørstatsmat, og om vi er heldige, får vi kanskje fin underholdning til maten. Hos Daniels-familien er det masse hjerterom!

For å komme fra Arkansas til Texas kjører vi gjennom Texarkana, en liten by midt på grensen mellom de to statene. Her kan man bokstavelig talt hoppe fra stat til stat, og man kan også se det eneste bygget i USA som er tverrstatlig!

 

 

Måltider inkl. i utflukten: lunsj & middag

 

FORT WORTH STOCKYARDS

Denne dagen får vi en smak av «Det ville vesten»! I sin tid var Stockyards National Historic District tilholdssted for cowboyer og lovløse. Nå er det en av Texas’ mest populære attraksjoner – en westernby med butikker, restauranter, salooner og mye mer. Her kan man kjøpe med seg hjem et par ekte boots eller en hatt! Vi får se cowboyene drive kvegflokken gjennom gatene, og vi avslutter kvelden med en vaskeekte rodeo. Yeehaw!

Måltider inkl. i utflukten: middag

 

DALLAS & SOUTHFORK RANCH

Første del av dagen tilbringes i Dallas, hvor vi starter med en guidet byrunde i bussen vår. Byen startet som en liten handelsby i 1841, og har siden den gang vokst til å bli en av de mest innbydende byene i USA. Severdighetene ligger på rekke og rad, og vi får se byens flotte museer, berømte hoteller og butikker. Og sist, men ikke minst: Besøke stedet hvor John F. Kennedy ble skutt den 22. november 1963. Vi spiser lunsj og nyter Dallas!

På ettermiddagen drar vi til Southfork Ranch, kjent fra TV-serien Dallas. Seriens Ewing-familie har gjort inntrykk på mange trofaste seere over hele verden, også i Norge. Vi skal spise en herlig biffmiddag på ranchen til Ewing-familien, og får et ordentlig innblikk i hvordan de klarte å skape TV-historie og magi.

 

 

Måltider inkl. i utflukten: lunsj & middag

 

AUSTIN

Texas’ hovedstad, Austin, er en moderne by, kjent for sitt pulserende natteliv, sin stadig voksende musikkscene og sine mange IT-selskaper. Byen ble grunnlagt i 1835 under navnet Waterloo, men endret navn bare noen få år senere til ære for Stephen F. Austin, grunnleggeren av Texas. Vi spiser lunsj og slapper litt av på hotellet, før vi skal få oppleve Austin «by night». Om vi er heldige, får vi kanskje se byens mest berømte innbyggere: 750 000 flaggermus fly hver kveld ut fra Congress Avenue-broen og over Lady Bird-innsjøen, og det er litt av et imponerende skue!

Måltider inkl. i utflukten: lunsj

 

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen i USA, og lede de inkluderte utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer. Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

 

 

Ønsker du å vite mer om hotellene vi bruker på turen, kan du lese litt om det her.

 

For innreise til USA kreves  ESTA. Dette kan vi hjelpe deg med, eller du kan søke selv. Mer informasjon ved eventuell påmelding.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

 

Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet.

 

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

SØRSTATENE
SØRSTATENE
Sørstatene I trygge hender med norsk guide